Naptár

2023 / szeptember <<
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
>>

TIOP pályázatok

Diákfoglalkoztató és oktató tér


A projekt az Európa Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 alt=

A projekt neve:

Múzeumi tudásterek a Wosinsky Mór Megyei Múzeum iskolabarát fejlesztése, “Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című TIOP-1.2.2 pályázat

A projekt leírása:

A pályázat A komponensének keretében megvalósult a múzeum pincéjében korábban is működő foglalkoztató tér korszerűsítése, belső építészeti átalakítása, aminek köszönhetően teljes osztályok, illetve kiscsoportok foglalkoztatása vált lehetővé ideális környezetben. Az esztétikailag megújult tér összesen 160 m2-en 60 fő befogadására vált alkalmassá. A fejlesztés részeként három időkaput is létrehoztunk, ahol az élményszerűség fokozására őskori, római és honfoglaláskori enteriőrt alakítottunk ki. Ehhez kapcsolódóan 12 db korhű ruharekonstrukciót készíttettünk. A korszerű oktatás igényeit kielégítendő intelligens táblát, notbookot és egy projektort helyeztünk el az előadótérben. A korábbi lehetőségekhez képest előrelépést jelent az is, hogy egy kézmosót, illetve egy mellékhelyiséget alakítottunk ki, közvetlen hozzákapcsolva ezeket a megújult foglalkoztató térhez. A mozgássérültek számára egy hernyótalpas szék teszi lehetővé a pincébe való lejutást.

A C komponens keretében 9 virtuális pontot alakítottunk ki elsősorban a régészeti kiállításokhoz kapcsolódóan. A folyosón egy állítható magasságú, hangos felolvasó modullal felszerelt terminált helyeztünk el, amely a mozgás és hallássérült látogatók számára is hozzáférhetővé teszi az információkat. A mozgásban korlátozott látogatókat segíti az is, hogy a számukra nehezen elérhető kiállításokat egy virtuális túra segítségével a terminálon megtekinthetik. A terminál tartalma elsősorban az információs anyag oktatási célú felhasználását segíti. A látványtár tartalmazza az elmúlt évek nagyberuházásain feltárt, eddig be nem mutatott régészeti leletanyag legszebb darabjait, ezen kívül a “játszva tanítani” elvét követve számos játék lehetőséget is kínálunk, amelyek segítségével a diákok tovább mélyíthetik a múzeumban szerzett ismereteiket. Tolna megye népvándorlás- ás honfoglalás kori történetét bemutató termébe két interaktív térkép került elhelyezésre, melyek egyrészt a népvándorlás korának népmozgásait, másrészt a Kárpát-medencében megtelepülő magyarok nyugati kalandozásait teszi szemléletessé. A régészeti kiállítás mindhárom termében két-két posztamensen műtárgy másolatokat állítottunk ki, melyeket Braille-írással feliratoztunk, így segítve a vakok és gyengénlátók múzeumi élményszerzését.

A kedvezményezett neve és elérhetősége:

Wosinsky Mór Megyei Múzeum

7100 Szekszárd, Szent István tér 26. Tel/fax: +36 74/316-222; e-mail cím: wmmm@terrasoft.hu

A közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

   ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

1134 Budapest, Váci út 45. “C” épület tel.: +36 1/273-4250; e-mail cím: eutamogatas@esza.hu

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum diákfoglalkoztató és oktató terének látványtervei

Sajtó tájékoztató a Wosinsky Mór Megyei Múzeum diákfoglalkoztató és oktató terének átalakításáról

A sajtótájékoztató meghívója és részletes programja ide kattintva tekinthető meg.

Az új múzeumpedagógiai foglalkoztatótér szórólapja szorolap A Wosinsky Mór Megyei Múzeum diákfoglalkoztató és oktató tér alakulása I.

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum diákfoglalkoztató és oktató terének alakulása II.

A Tolnatáj Televízió riportja Dr. Gaál Zsuzsanna projektmenedzserrel. A felvétel a TTT 2011.11.24-ei Kultúrszoba c. adásában látható.

– Időutazás a múzeumban – Meghívó a Múzeumi tudásterek című pályázat során létrehozott oktatótér ünnepélyes átadására

Elérhetőségek

7100 Szekszárd, Szent István tér 26.

Tel/fax: +36 74 316 222

Adatkezelési tájékoztató

Nyitva tartás

Hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.

Megközelíthetőség

A hónap műtárgya


2023. szeptember – A cikó-ótemplomi (széplaki) erszénylelet

Virtuális múzeum

Gyűjtemények


Gyűjtemény

Kövess minket"

Facebook Youtube